geboortegolf (je)

  Hij is weer vader geworden: de stier Kian. (zoek KIAN op https://www.cr-delta.nl) . Van een dochter deze keer, roodbont (natuurlijk) ze heet Sonja 35. Moeder Sonja 30 maakt het prima, geeft volop melk en gedraagt zich netjes in de melkstal.

Ook geboren: Ajaxiade 184. Die heeft al een hele serie tantes en halfzusters rondlopen. Dit vaarskalfje is een dochter van( https://www.cr-delta.nl/ de bovenste in de rij )Classic en Ajaxiade 164. Deze dame gedraagt zich tamelijk eigenzinnig, mijn boer heeft ene klap tegen zijn neus gehad van haar, en vanmorgen wilde ze de melkstal niet uit: stond verkeerd om voor de uitgangspoort van de andere melkrij. Gelukkig na enig aandringen van die rij van 8 koeien toch bereid om achterwaarts de melkstal te verlaten. Je hebt ze er bij….

Foto’s van de nieuwste aanwas volgen zsm, op foto’s van het gezicht van mijn ega kunt u beter een week langer wachten.  Maar troost u: hij zal er ongetwijfeld beter uitzien dan de wethouder van de gemeente Mill en St.Hubert: die is afgelopen week vol op zijn gezicht gegaan en heeft daar een gebroken oogkas aan overgehouden. Conclusie: Het beroep van Wethouder is gevaarlijker dan Melkveehouder. (?)

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: