balen

Maandagavond begonnen, het was al bijna donker, met aardappel rooien. Dinsdagochtend om 7.00 vol goede moed weer aan de gang. Kwam er een bericht van de opslagloods waar onze piepers, totdat ze in de fabriek gebruikt kunnen worden, worden opgeslagen. Teveel stenen…..bla, bla. Stoppen dus.

De rest wordt gerooid als de fabriek ze kan gebruiken. De aardappels gaan dan niet in de opslag omdat er, vanwege de stenen, teveel beschadigingen aan de piepers ontstaan. Als ze rechtstreeks de fabriek ingaan worden de stenen er  automatisch uitgesorteerd. Dus nu is het -weer- afwachten wanneer ze rechtstraaks de productie in kunnen. Ik zal het laten weten. Dan kunnen jullie allemaal naar de winkel hollen om "pomme-naturel" te kopen met die productiedatum erop. Dan weet je zeker dat je de enige echte St.Hubertse aardappelen hebt.

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: