september

De maiskuil is nu helemaal op. Volgende week komt de loonwerker de mais die nu nog op het land staat, hakselen en inkuilen. Tot die tijd halen (kopen) we mais bij een collega boer, die zijn maiskuil nog niet op heeft. Iedere dag gaat Hans met de voermengwagen achter de shovel mais halen. Er zit een weeginrichting op de voermengwagen zodat we kunnen zien hoeveel kilo mais we laden. En zo kunnen we het voer ook eerlijk vergoeden.
 
De aardappels zitten nog in de grond. Het voedselveiligheids certificaat hebben we deze week ook ontvangen. De aardappels mogen nu de grond uit en in de voedingsindustrie verwerkt worden. We wachten nu vol spanning op bericht van de fabriek en van de loonwerker. Tot die tijd is het gewoon wachten tot wij aan de beurt zijn. En hopen dat het goed (droog) weer blijft. Met regen mogen de aardappels namelijk niet ingeschuurd worden: natte aardappels gaan rotten en schimmelen. Als ze de aardappels meteen in de fabriek kunnen gebruiken dan kan er wel met regen worden geoogst.
 
Verder is er afgelopen zaterdag alweer een tweeling geboren: 2 zwartbonte stierkalveren. De veearts moest eraan te pas komen: Hans voelde 3 voorpoten en wist niet wat nu bij welk kalf hoorde. Maar het is, onder toeziend oog van de hele buurt, allemaal goed gekomen! Tsja, dat krijg je op een mooie zaterdagmiddag…..iedereen is in de tuin bezig en dan loopt zoiets al snel in de gaten…..
 
De oudste man uit ons dorp hebben we een serenade gebracht op zijn 90-ste verjaardag (zie fotoalbum)
 
En morgen vieren we feest op de boerderij, jarig zijn blijft leuk!
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: