Daaag Jan4

Tsja, een tijd van komen en een tijd van gaan. En Jan4 is vandaag gegaan. In de veewagen, waar al wat meer stierkalfjes in zaten. (maar niet zo’n beste als Jan4)

Maar, afgelopen zondagochtend zijn we verblijd met de geboorte van maar liefst 2 nieuwe kalfjes. Een zwartbond vaarskalf en een roodbond stierkalf. Jan16 dus. (geboren op 16 JANuari).

De naam van het zwartbonte vaarskalf een een verhaal appart. Ajaxiade 164. Heel, heel lang geleden heeft de vader van Hans koeien gekocht bij een boer. Hij had een koe AjaxiAdo genoemd, vanwege een gedenkwaardige voetbalwedstrijd tussen Ajax en Ado. Per ongeluk ("vroeger" werd alles geschreven of telefonisch doorgegeven) is de "o" veranderd in een "e". En er zijn inmiddels al heel wat vrouwelijke nakomelingen geweest, dan wordt er gewoon doorgenummerd. Moeder is Ajaxiade 145, Oma is Ajaxiade 123, en er lopen heel wat tantes bij ons in de stal. Zusjes of broertjes heeft Ajaxiade 164 niet, ze is namelijk het eerste kalf van Ajaxiade 145.

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: