De tank

Vandaag is de monteur geweest voor de melk-koeltank. Nee, er was gelukkig niks aan de hand, het betrof de jaarlijkse onderhouds-inspectie. De melkstal waarin we 2 keer per dag de koeien melken, hebben we 9 jaar geleden in gebruik genomen. Een compleet nieuwe melkstal met nieuwe melkinstallatie en melktank. En ieder jaar in januari hebben we dus het jaarlijkse groot onderhoud. Melkslangen vervangen, tepelvoeringen vernieuwen, vacuum-controleren, koeling, spoelen en reinigen. Alles wordt gemeten, gecontroleerd, vervangen ect. En over een paar dagen komt de rekening….

In de winter van 1995/1996 dus. Koud was het toen. Met een heteluchtkanon probeerden we de boel vorstvrij te houden en de melkmachine monteurs zetten tijdens het de koffiepauze hun schoenen op de verwarming, dan konden ze er weer tegen (tot de volgende pauze). Dat beetje vorst van nu is er niks bij.

 

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: