Piercing

Vandaag heeft Jan 4 twee mooie piercings gekregen. Een in zijn linker en een in zijn rechter oor. Het zijn eigenlijk I&R (identificatie en registratie) oormerken. Bij een echte man passen geen oorbellen, vandaar piercing.

Tsja, stel dat hij de weg kwijt raakt, er is geen hond die aan onze Jan zal vragen: hoe heet je en waar woon je? Kan ik iemand bellen die jou komt ophalen? Wie zijn je ouders?

Vandaar die piercings. Beantwoord alle vragen in een keer. En als Jan afscheid gaat nemen van ons bellen we even door dat hij bij ons weggaat, en zijn nieuwe eigenaar belt dat Jan 4 geariveerd is. En als we vergeten te bellen -overmand door afscheidsverdriet- krijgen we een paar dagen later een brief. Moeten we schriftelijk melden wat gadaan hebben met Jan, en de gemaakte onkosten betalen. Gelukkig hebben we niet zo vaak verdriet, er worden ongeveer 80 kalfjes per jaar geboren. En 51%verlaat ons binnen 16 dagen.

Maar Jan 4 zullen we niet snel vergeten, het eerste kalf van 2005 en het eerste kalf op onze eigen site.

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: