mooi weer

Vandaag is het ideaal weer om buiten te werken, dat hebben we dus volop gedaan. Vanalles opgeruimd (oud kuilplastic wat deze week overal heen was gewaaid). De tuin geschoffeld en vast wat gesnoeid, want: het nieuwe jaar betekend dat de lente dichterbij komt. Nou ja, dat is waar we naar uitkijken na al die donkere dagen.

Onze 3 poezen op de foto gezet. Drie katers, Skopje, Chanel, en Floddertje. De eerste is hoogbejaard, aan een oog blind maar vangt muizen als de beste. De tweede gekregen, hij was al Chanelle genoemd voordat men erachterkwam dat hij een kater is. Hij is reuze schuw (schaamt zich voor zijn naam) en staat nog niet op de foto. Floddertje is een half jaar oud, maar als het even kan probeerd hij de baas te spelen over de andere twee. Hij is (nog wel) de enigste kater niet-je-weet-wel-kater. Hij speelt met touwtjes, kalveren, is gek op melk, en probeerd steeds bij het klaarmaken van de melk uit de ( 50 liter)meng-bak te drinken. Die emmer komt nu lang niet vol, en dat gewiebel op het randje gaat hem nog een keer een nat pak opleveren…..

Een foto van Jan 4, het kalf van gisteren, in zijn nieuwe hok, een kalveriglo. En zoals je ziet, het drinken uit een speenemmer gaat hem heel goed af.

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: