Een kalf erbij!

Vandaag om 11.05 is Jan 4 geboren. Jan 4 id het 4e kalf van Jaantje 52. Jan weegt ruim 40 kilo, drinkt 3 keer per dag 3 liter biest (de melk van Jaantje 52). En liep na een kwartiertje al vrolijk door het hok, rondjes rennen om zijn moeder.

Jan krijgt morgen een eigen hokje, buiten, met vers stro en hij blijft 2 weken bij ons op het bedrijf. Een stier wordt immers steeds wilder en onbetrouwbaarder van karakter. En zo’n gevaarlijk dier kunnen wij tussen onze rustige dames niet gebruiken.

Tot die tijd drinkt hij 3 dagen melk van zijn moeder, daarna kunstmelk. Gewoon net als babyvoeding: melkpoeder met warm water. De eerste week 6 liter, de tweede week 8 liter melk per dag. In 2 porties verdeeld.

Fotos van de pasgeboren Jan staan bi"j foto’s". Hij is daar een paar minuten oud. Zijn vacht is nat en geel, dat is vernix, dat hebben kalveren ook. Jaantje likt Jan helemaal schoon. Het vruchtvlies ligt als je goed kijkt naast Jan op de grond.

Morgen zal ik fotos van een schone Jan op de site zetten, dan kun je ook zien hoe groot hij is.  

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: