Boerderij bezoek sluit aan bij diverse leerdoelen: meer info Jong leren Eten folder:

Van harte welkom bij ons op de boerderij!
Speciaal aan de juffen, meesters en alle anderen die het buiten leren een warm hart toedragen!

Koeien, al eeuwenlang landbouwhuisdier. Maar hoe groot is een koe nu precies?
Hoe zorg je voor een koe? Hoe ruikt een koe? Kun je zijn hart ook horen? Wat ziet een koe?Hoeveel gras eet een koe, en wat eet een koe in de winter als er geen gras groeit?

Hoe groot is de wei, wat is een (hect)are en hoeveel gras groeit daar? Hoeveel water drinkt een koe en hoeveel melk gaat er in de tank? Zijn dat 10 emmers of 100 emmers? Hoeveel is 5 liter precies, en wat is een kuub en wat een m3?

Wat is pneumatisch en hydraulisch?  Wat is een transponder en hoe werkt een krachtvoerautomaat.

  • Hoe ziet de stal eruit, welke materialen zijn gebruikt. Wat is een kap-constructie? Wat zijn spanten en gordingen. Hoe maak je een gebouw?
  • Het weer, meten is weten, registreren en rekenen, gemiddelden, procenten…..delen en vermenigvuldigen maar wel zo dat je er zelf iets aan hebt -of de boer- want die is blij met wat extra hulp om de koeien naar de wei te brengen, de kalfjes te voeren, voer bij te vegen, de voervoorraad te meten, de tractor na te kijken…..
  • Wat is het verschil tussen een landbouwhuisdier, een wild dier en je eigen huisdier?
  • Wat doet een boerin de hele dag?  En ja, een interview kan ook.

De boerin wéét van de kerndoelen van het basisonderwijs en hoe die aansluiten bij het werk op het boerderij, is op de hoogte van veel gebruikte methodes voor natuuronderwijs voor groep 3 t/m 8. In overleg met de leerkracht maakt de boerin een programma speciaal voor jullie, zodat het bezoek aansluit bij het project/thema van het lesprogramma van je leerlingen.

Een bezoek aan onze boerderij met de hele klas duurt 1,5 uur. Evt. uitgebreid met meerdere praktijkopdrachten in circuitvorm 2,5 uur. 

Engelstalig onderwijs, bijzonder onderwijs of VMBO, ieder schooltype en iedere leerling is van harte welkom. De indeling van de ochtend/mid/dag wordt altijd in overleg met de leerkracht van de klas samengesteld.

En groep 1-2 mag ook gewoon komen, kalfjes kijken én koeien. Samen kijken waar de melk vandaan komt.

Voor de hele groep is er plaats op de boerderij, buiten én in de schuur. Want ook bij regenweer zijn we open: de koeien én wij zijn niet van suiker! 

Met de klas naar de boerderij blijft je bij!

Voor meer informatie, bel 06-51714396  of mail LaandvanCuijk@klasseboeren.nl

Meer Informatie Klasseboeren

 

Boerderij bezoek sluit aan bij leerdoelen: meer info Jong leren Eten folder:

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

%d bloggers liken dit: