Van harte welkom bij ons op de boerderij!
Speciaal aan de juffen, meesters en alle anderen die het buiten leren een warm hart toedragen!

Geen theorieboeken, filmpjes en googelen op internet, met de laarzen aan en jezélf iets leren is pret.

De handen uit de mouwen is goed voor het zelfvertrouwen.

Koeien, al eeuwenlang landbouwhuisdier. Maar hoe groot is een koe nu precies?
Hoe zorg je voor een koe? Hoe ruikt een koe? Kun je zijn hart ook horen? Wat ziet een koe?

Hoeveel gras eet een koe, en wat eet een koe in de winter als er geen gras groeit? Hoe groot is de wei, wat is een (hect)are en hoeveel gras groeit daar? Hoeveel water drinkt een koe en hoeveel melk gaat er in de tank? Zijn dat 10 emmers of 100 emmers? Hoeveel is 5 liter precies, en wat is een kuub en wat een m3?

Wat is pneumatisch en hydraulisch?  Wat is een transponder en hoe werkt een krachtvoerautomaat.

  • Hoe ziet de stal eruit, welke materialen zijn gebruikt. Wat is een kap-constructie? Wat zijn spanten en gordingen. Hoe maak je een gebouw?
  • Het weer, meten is weten, registreren en rekenen, gemiddelden, procenten…..delen en vermenigvuldigen maar wel zo dat je er zelf iets aan hebt -of de boer- want die is blij met wat extra hulp om de koeien naar de wei te brengen, de kalfjes te voeren, voer bij te vegen, de voervoorraad te meten, de tractor na te kijken…..
  • Wat is het verschil tussen een landbouwhuisdier, een wild dier en je eigen huisdier?
  • Wat doet een boerin de hele dag?  En ja, een interview kan ook.

De boerin wéét van de kerndoelen van het basisonderwijs en hoe die aansluiten bij het werk op het boerderij, is op de hoogte van veel gebruikte methodes voor natuuronderwijs voor groep 3 t/m 8. In overleg met de leerkracht maakt de boerin een programma speciaal voor jullie, zodat het bezoek aansluit bij het project/thema van het lesprogramma van je leerlingen.

Engelstalig onderwijs, bijzonder onderwijs of VMBO, ieder schooltype en iedere leerling is van harte welkom. De indeling van de ochtend/mid/dag wordt altijd in overleg met de leerkracht van de klas samengesteld.

En groep 1-2 mag ook gewoon komen, kalfjes kijken én koeien. Samen kijken waar de melk vandaan komt en waar die naar toe gaat.

En natuurlijk allemaal handen wassen voor een bekertje melk/kopje koffie in de open lucht of in de schuur. Want ook bij regenweer zijn we open: de koeien én wij zijn niet van suiker! En in de schuur is plaats genoeg.

Materiaal of een bezoek vooraf als voorbereiding in de klas : met de klas naar de boerderij blijft je bij!

0412-403326  of mail oss@klasseboeren.nl

Meer Informatie Klasseboeren

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse bezoekboerderij, voor groepen en schoolklassen. Wil je ons bezoeken? Dat kan, de koffie staat klaar! Koeschilderen Live in de wei tussen de koeien.

<span>%d</span> bloggers liken dit: