Stagaire

Zaterdag 4 feb: wat een geweldig weer. De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest. Op 1 februari zijn we begonnen met het bemesten van al het wei-land. Met het nieuwe groeiseizoen voor de deur (en vooral met dit weer) kan het gras meteen goed aan het groeien gaan. We hopen dat 2007 een goed gras jaar wordt. Vorig jaar heeft de hitte de gras opbrengst flink gedrukt.
 
Vandaag was het prima weer om de laatste restanten van de stormschade op te ruimen: de vele om- en kapotgewaaide bomen uit de tuin van de buren. Met een kettingzaag is dat immers zo gebeurt. Het opruimen duurde wel wat langer…..Onze buren aan de andere kant, stg. natuurmonumenten, hebben hun omgevallen bomen ook uit de wei gehaald. Een enorme eik heeft eraan moeten geloven. Die was toch iets te groot voor onze kettingzaag.  Zo kon onze boer toch het héle weiland bemesten.
 
Afscheid hebben we genomen van de stagaire die het algelopen half jaar 2 dagen per week op de boerdeij heeft "gelopen". Zijn tijd zat erop. Zoals elke goede stagaire dat doet, bracht hij een lekkere vlaai (met slagroom) mee op de laatste dag. Nee, natuurlijk niet om op die manier een hoger punt in de wacht te slepen. Gewoon als waardering voor de begeleiding en het verblijf op onze (geweldige) boerderij.
En stagaire nummer 2 had dus geluk: hij heeft een snuffelstage van 2 dagen gelopen, waarbij hij dus flink – aan de vers uitgereden mest -heeft kunnen snuffelen. En luxe vlaai bij de koffie….

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: