Lente!

Het grasland is bouwland geworden. De stageire heeft het land vorige week met de frees bewerkt. Deze week is hij er niet: hij heeft praktijkweek op een van de landelijke praktijkscholen.
 
Op het gefreesde land wordt eerst drijfmest gebracht, dan wordt het geploegd, en dan is het wachten op iets warmer weer, zodat de poters (pootaardappelen) de grond in kunnen. Die houden beslist niet van kou!
 
Het zelfde geld voor het toekomstige maisland, ook daar wordt drijfmest opgebracht en wordt de ondergrond los gemaakt, zodat straks de kleine worteltjes die uit het maiszaad kiemen makkelijk de grond in groeien.
 
En het grasland, dat word ook bemest, met kunstmest. En als je straks ook in je tuin een mooi groen gazonnetje wilt hebben, dan moet je nú kunstmest strooien.
 
Verder hebben we de melkstal (laten) uitbreiden, we kunnen nu ipv 2 rijen van 6 koeien, 2 rijen van 8 koeien melken. En natuurlijk krijgt de melkmachinemonteur ook koffie…..het heeft veel meer tijd in beslag genomen dan was begroot (misschien toch te lang/veel koffie gedronken) maar het melken gaat een stuk vlotter.
 
En we hebben melkquotum bijgekocht. En nu maar hopen dat we al die investeringen weer terugverdienen. Dus hierbij een oproep: Melk-vooral die van Campina-, is goed voor elk!
En ookl de Mona toetjes zijn érg lekker. En Milner kaas voor op de boterham.
 
En dan nog wat warmer weer, dan komt alles weer goed.
 
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: