de ooievaar en de electricien

 Beschuit met muisjes bij familie Vermeulen! Norbe 21 is geboren, gisteravond heel laat. Een zwartbont vaarskalf. Ze heeft een zus, of eigenlijk halfzus. Een andere papa, zie je. Een heel vlot kalf. En om vergissingen te voorkomen met de buurvrouw (zie foto’s) meteen oorbellen in gekregen. Ze heeft vandaag bijna 8 liter biest op, volgens de V- regel bij pasgeboren kalveren. Veel, vaak, vlug en vers (=warm).

 Tijdens het melken gisteravond viel de stroom uit. Dat kwam omdat ik het licht aan schakelde. Ja, echt. Het was zo donker in de stal en ik zag Hans nergens, dus ik doe hup het licht aan. Toen vielen alle melkstellen af. De melkmotor en tank koeling zit op en andere groep, die bleef dus wel lopen. Maar in de melkstal was het plots donker en een klere herrie van de afgevallen melkstellen die allemaal valse lucht zogen. Tsja, boer Vermeulen zat wel in de stal en had precies hetzelfde een kwartier eerder ook meegemaakt. Maar deze boerin is wel bijdehand genoeg om onmiddelijk de lichtschakelaar om te zetten en de aardlekschakelaar weer aan. En de koeien? Tsja, die bleven alle 12 gewoon staan te staren.

Vandaag is de electricien geweest en die heeft de bewuste lamp afgesloten. Nou maar wachten op een nieuwe natronlamp. Zoon oranje licht, net als op straat. Die energie-arme lampen gebruiken wij namelijk ook in de stal. Maar die moeten besteld worden he. Voorlopig kunnen we de rest van de lampen zonder bijwerkingen gewoon weer aanzetten, en dat is met deze donkere dagen toch wel prettig. En de rekening naar familie Vermeulen die volgt wel…

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: