uit de lucht

Het is tijden geleden dat dit weblog is bijgewerkt, maar er is ook zoveel gebeurt. Er zijn veel kalveren geboren, en we hebben al 3 keer ingekuild. s’avonds laat in het donker en ook s’morgens vroeg net voor de regenbuien. Je moet hooien als de zon schijnt hé. 
 
de tuin vraagt ook om aandacht. Alles groeit goed en hard. Zoveel rozen dat er bloeien, twee heerlijk ruikende (en woekerende) jasmijn struiken, hosta’s, riddersporen die omvallen, pompoenplanten zo veel dat ik flink heb uitgedeeld. Klimop die bijna de hele schuur in beslag nam.  Snoeien en schoffelen dus.
 
 En zo kwam er ook nog op een mooie vrijdagavond een ballon uit de lucht aan. Of eigenlijk 5 balonnen. Vier ervan landen bij onze buurman in de wei, en één ervan kwam bij ons te recht. De hele groep was opgestegen in Gemert tijdens het jaarlijkse feest bij het kasteel. Wij waren niet thuis, zaten op een verjaardag. Maar we werden snel op de hoogte gebracht van hetgeen er gaande was, en de dag erna zaten er zelfs foto’s in onze mailbox!
 
Het toeval wilde dat Frans van Hoof, al jaren luchtbalon-piloot, nu voor de derde keer in onze wei terecht was gekomen. Enne….de boerin wordt nu getracteert op een gratis vlucht! Dat was nog eens mooie verrassing! En nu wachten ik met spanning op dat telefoontje: vanavond om 19.00 aanwezig zijn in (?). Dus de batterijen van het fototoestel blijven opgeladen.
 
Ow en het belangerijkste nieuws mogen we niet vergeten: mijn nichtje Sophie is geboren! Kerngezond en bijna 7 pond. Samen met mijn andere zus ben ik peettante.  

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: