Bezoek gehad

 Om 13.30 uur vanmiddag waren ze er, 7 kids uit groep 8. Klaar voor een rondleiding op de boerderij. Kijken bij de koeien, de kalfjes en in de ligboxen stal. Maar vooral de melkstal trok de belangstelling van de dames en heren.
Het was bij ons wel niet zo spannend als bij de buurman (daar was ook een gedeelte van groep 8 te gast). Daar werd net een kalfje geboren. De leraar van groep 8 die zich met zijn peugeot van de ene naar de andere boerderij verplaatste bracht het blijde nieuws.
Wel hebben ze het vers-ingezaaide bouwland gezien. Direct na het ploegen van deze week is er vandaag nieuw grasland ingezaaid. Zo hopen we om op het land waar een week geleden nog aardappels stonden in het voorjaar de koeien weer te  laten grazen.
 
Natuurlijk hebben we een lekker glaasje verse echte koemelk gedronken, en/of Yogho-Yogho, een lekker appeltje en een stukje chocolade. Als afscheidskadootje een spelletje boter-kaas- (en eieren maar dat hoort eigenlijk op een kippenboerderij thuis). De groep toog weer een ervaring rijker (een koe heeft alleen onder tanden, weegt 600 kilo, eet gras met klaver mais aardappelpuree, krijgt 2 soorten brok extra en een keer per jaar een kalf en drinkt 100 ltr water op een dag) terug naar school.
 
Wat een geweldig vak he.
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: