afwachten, maar niet rustig

 En wat brengt het nieuws vandaag? Kijk in de krant: deze wel te verstaan: http://www.refdag.nl/artikel/1274995/„Melkquotasysteem+heeft+zich+bewezen”.html
Hans is dus naar het voetbalstation van Willem II getogen, hedenmorgen. Niet om te voetballen, maar om een bijeenkomst, met minister Veerman en nog heel veel andere melkveehouders en belanghebbenden, bij te wonen over het Europesche melkquotumstelsel. Nederland is een melkexporterend land, en de nederlandse handelsgeest weet natuurlijk: meer handelswaar is meer handel. Het melkquotumbeleid is echter een europesche zaak, net als zoveel andere agrarische zaken, en we moeten dus -helaas- weer afwachten wat er in Brussel en/of Straatburg beslist gaat worden.
 
Maar wij gaan niet stil zitten wachten: de zon schijnt en we hebben weer gras gemaaid, morgen wordt dat in balen ingekuild.  De kalveren zijn verhuist, en staan 5 hokjes klaar om schoongespoten te worden. De aardappels zijn oogstrijp, we moeten enkele hoeken handmatig rooien zodat de loonwerker met rooier en containers het land op kan…. en het is weer etenstijd, er moeten weer boterhammen op de tafel komen. Met Melk natuurlijk!
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: