hakselen ?

In afwachting van een paar droge dagen, zijn wij (in droge uurtjes) de maisplaat aan het vegen en oud plastik aan het opruimen. De loonwerker is al gebeld: we willen deze maand nog een paar hectare mais hakselen. Deels vanwege de conditie van de mais: op enkele stukken hebben we niet kunnen beregenen, daar zit nauwelijks een kolf in de mais. De voederwaarde, voor zover die er nog is, moet nu uit de maisplant of wat daar van over is, komen.

En deels vanwege het feit dat er maar tot 1 september drijfmest op het land gebracht mag worden. En we willen de putten graag voor de winter leeg hebben. Tot 1 februari moeten we alle vaste- en drijfmest bewaren. Deze regel dient ervoor dat de mineralen die in de mest zitten zoveel mogelijk door het gewas gebruikt worden. (dat willen wij natuurlijk ook: anders komen we mest te kort en moeten we dure kunstmest bijkopen)

dus, we hopen op een goede oogst, net als in 2003, hier op de foto. Hoop doet leven hé.

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: