pech

De hoofdwaterleiding had het begeven, met een verbruik van zeker 10 m3 per dag (onze koeien krijgen leidingwater) moest de originele waterleiding (uit 1938?) het een keer begeven. Het stuk aan de kant van Brabant water is anderhalf jaar geleden vervangen, en nu was het stuk aan onze kant van de meter kapot gegaan. Met een luid gesis spoot er (savonds natuurlijk) een straal water uit. Reparatie de dag erna ging gelukkig heel vlot.
 
De band van de haspel had het begeven. Door al dat heen en weer gerij en het vele gewicht in de waterslang. Dus opkrikken maar, met het bandje naar de smid en hup weer terug bandje weer monteren.
 
De ondergrondse leiding kapot…graven maar…nieuwe PVC buis halen…lijmen en wachten. Een geluk dat we in de sschaduw konden graven én dat het meteen goed dicht was. Omdat de lijm een uur per bar druk moet drogen hebben we alle buizen en slangen voor de dag gehaald zodat de haspel toch kon -blijven- draaien.
 
De dynamo van de tractor is kapot: als ie eenmaal loopt blijft ie lopen, maar starten doen we met startkabels…de accu laden we dan meteen bij zodat de beveiliging (pomp/tractor stopt als de haspel aan het einde is) wél werkt. Maar voor de zekerheid crossen we regelmatig op en neer om te kijken of de pomp ook echt stopt….
 
Zaterdag mochten we een groep campinggasten verwelkomen op ons melkveebedrijf. De rondleiding was heel leuk, je krijgt altijd verassende vragen, en niet alleen van de kinderen. Het kopje koffie met cake (zelfgebakken) en de ijskoude melk dat we als afsluiting van een excusrie altijd buiten onder de notenbomen serveren smaakte ook de boein en de boer bijzonder goed. Zo’n excursie geeft ons in deze drukke tijd een echt vakantiegevoel.
 
 
 
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: