nieuwe maand

Het was gruwelijk koud en mistig vandaag….maar de dagen worden langer
En het gras begint over een paar weken  weer uit zijn winterslaap te komen.
 dus dan moeten er voldoende voedingsstoffen in de bodem zitten om die groeispurt, waar we rijkhalzend naar uitzien met dit koude weer, mogenlijk te maken.
Nu maar hopen dat de vorst snel uit de grond gaat, want officieel mag er vanaf 1 februari weer mest worden geinjecteerd óf uitgereden en ondergewerkt.
En die grote molshopen werken het zand dan weer naar boven…maar die hebben nu nog vorstverlet.
Wist je trouwens dat het bij onze oosterburen, in Duitsland, verboden is om mest te injecteren. Terwijl het in dit kikkerlandje juist verplicht is? Vraag me niet waarom. Ik hoop alleen dat de volgende generatie "onderzoekers" wat meer  europees overleg voert. Voordat ze vanuit Brussel  met nieuwe regeltjes komen die voor alle europesche agrariers gaan gelden.
Boeren in het ene land verplichten tot kostprijsverhogende maatregelen en in het andere land de hand boven het hoofd houden is niet echt een eerlijk streven naar een economische eenwording.

Enne…o ja…de afgelopen 14 dagen hebben we maar liefst 5 nieuwe bewoners gekregen op de boerderij, 4 zwart- en 1 roodbonte…..Allemaal kerngezond. En met een dikke laag stro in een eigen iglo.  

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: