Opdrijfhek

Vandaag afgezakt naar het Limburgsche land, ondanks de waarschuwingen voor slecht weer en gladde wegen. Vlakbij Sittard hebben we een -gebruikt- opdrijfhek gekocht. Die boer daar had een melkrobot aangeschaft, en hoefde zijn koeien dus niet meer de melkstal in de drijven.

 
Het demonteren viel gelukkig reuze mee, zíjn vader, een knecht én de boer zelf hielpen mee. En mijn boer en ik natuurlijk. Zo waren we vóór de sneeuw- en ijzelbuien weer veilig in het brabantse land terruggekeerd.
 
Enne…ik heb niet alleen maar foto’s gemaakt hoor!
 
Een melkrobot werkt met "gedwongen"koeverkeer: de koeien kunnen vanuit de ligplaatsen alleen maar bij het voerhek komen via de melkrobot. En het poortje tussen het voerhek en de ligboxen is ook weer éénrichtingverkeer. En in de melkrobot krijgen ze ook nog een portie brokken….als je een dier iets wilt leren gaat dat het beste met eten.
 
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: