roze muisjes

Sophie 66 is geboren!
Een roodbont koekalfje. Dochter van milkpoel Sophie 65 en Coctail 19. Ze overnachten nu samen in de afkalfstal. Sophie 65 moedert goed, ze blijft haar brandschone kalf nog schoner likken, heeft haar eigen brokken (extra gekregen) nog niet aangeraakt en bleef mij argwanend in de gaten houden.
En ik haar, want ze heeft één hoorn, en dat komt hard aan. Maar…niks gebeurd hoor. Ze is zelfs niet op mijn tenen gaan staan. (kon ik mooi mijn nieuwe laarzen uit testen).
 
Want… vandaag nieuwe thermo-laarzen mét stalen neus opgehaald. Moet altijd besteld worden, maat 38 bestaat niet en maat 39 is nooit op voorraad. Gelukkig gaan ze lang mee. Mijn oude, gescheurde  thermo laarzen waren zonder staal en soms mét water (in het meest gunstige geval)
 
Nu kan ik natuurlijk de rechter laars bewaren, die is nog heel. Je weet immers nooit….Nee, dat doen we maar niet. Op de -ongebruikte- hooizolder heb ik lang geleden eens een berg laarzen gevonden: allemaal rechtse. Of kapotte….wie wat bewaard heeft meestal een hoop rommel.
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse bezoekboerderij, voor groepen en schoolklassen. Wil je ons bezoeken? Dat kan, de koffie staat klaar! Koeschilderen Live in de wei tussen de koeien.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: