zwarte piet(en) bij de harmonie

Afgelopen maandag was het zover: Zwarte pieten op bezoek bij Ons Genoegen!

De (blokfluit) leerlingen waren druk bezig met blokfluitles, toen er een zwarte piet binnen kwam. Samen met Piet en de Muzieklerares hebben alle leerlingen een pepernoten spel gespeeld. Doe een niesend paard na, wel liedje speelt de luie pietenband (muziek mag natuurlijk niet ontbreken) en: deel pepernoten uit! (zie foto’s)

Ook het harmonieorkest werd bezocht. Tijdens het oefenen van de Sinterklaasmuziek voor de intocht van as zondag, vielen er 2 pieten binnen. Zij bemoeiden zich driftig met de gang van zaken: de dirigeerstok van de dirigent werd geruild tegen een doos chokolaatjes. "lastige" muzikanten werden in de zak gestopt, of de zak wed in het instrument gestopt. Pepernoten vlogen door het muzieklokaal, daar werd door menig trompetist driftig naar gegrabbeld. De pieten hadden een wedstrijd bedacht: welke instrumentengroep het best was in het imiteren van de stoomboot…..De fluiten gingen het hardste en hoogste (en vals) de trompetten maakten er een buzzer-fluit van. De sax-sectie won de stapel koetjes repen. Na het invorderen van verschillende mobieltjes en een laatste liedje vertrokken de pieten weer naar het volgende adres…en konden we de repetitie vervolgen met het kerst-repetoire.

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: