Geboren

Kalf erbij op de boerderij
Het was een zware bevalling, het kalf van Riet 19 lag op zijn rug in de baarmoeder waardoor het niet zelf de geboorteweg inkon. Maar met hulp van veearts Wim, die we om 5.30 uit zijn bed hebben gebeld (sorry, Wim) is het toch allemaal gelukt. Moeder Riet staat nog een paar dagen onder medische behandeling. Het kalf had het even heel benauwd gehad, maar nu gaat het prima. Rietje 26 blaakt van gezondheid, is groot van stuk, zwartbont.
 
Excursie
Donderdagochtend een grote groep kinderen op bezoek gehad. Ze hebben aardappels uit de grond gehaald (en opgegeten). Chocomel van koemelk geproefd, de melkstal aan een grondige inspectie onderworpen, bierborstel gezien, klaver 4 gezocht in de wei, heel veel vragen gesteld en leuke onverwachte uitspraken gedaan. (zijn álle koeien meisjes?).
En na de excursie netjes naar de camping "van Rossums Troost" teruggebracht. (zie: blijven slapen elders op deze pagina)
 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: