maandag wasdag

Vandaag drijfmest laten aanvoeren. Inderdaad, wij hebben op ons bedrijf een mest tekort, en mogen drijfmest via een officiele mesttransporteur laten aanvoeren. Goedkoper als kunstmest en effectiver ook, hier op de zandgrond. Kan het gras weer groeien. Dat moet goedkomen met dit weer! Niet te koud en regelmatig een buitje regen. Ons hoor je niet klagen.

Een kalfje geboren! En een supergezond stierkalf. Moeder had ons verrast, hij liep al in de wei voordat we in de gaten hadden dat er "iets" aan de hand was. En dan krijg je de koeien niet meer naar binnen he. Staan allemaal om het kalfje heen. Verdringen elkaar bijna om de kleine te beschermen. Typisch kuddegedrag. Of nieuwsgierigheid.

Het kalf heeft nu zijn eigen huisje. Op een A-lokatie. Ja, ja. Lekker buiten en van alles om naar te kijken. Wat wil je nog meer. Veel warme melk natuurlijk. Ook dat is geregeld! Een speenemmer op de juiste hoogte voorzien van eersteklas biest. 

o, ja…wasdag. Nog vrijwilligers? Iemand…?

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: