dinsdag….

Drukke tijd. Nou ja, druk maken kan ook. In elk geval is er veel gebeurd. Gisteren hebben we 17ha. grasland ingekuild. De hele dag keek de lucht dreigend, maar we hebben met al het geluk van de wereld, het gras droog in de kuil gekregen. Net toen het plastick en het zand op de kuil zaten begon het vreselijk te regenen, 17 mm in 10 minuten. Het zand is dus grotendeels weer van de kuil afgespoeld. Dat mag de loonwerker met de kraan er nóg een keer op komen scheppen.

Het gras van het land af, en meteen begonnen met de frees (spitmachine). Zodat er vandaag begonnen kon worden met bemesten en deze week ook de maïs gezaaid kan worden op datzelfde perceel.

Vandaag ook nog het stierkalf verkocht. En er is weer een stierkalf geboren. Bea 51 heeft een gezond zwartbont stierkalf op de wereld gezet.  Hij heeft één zus, Bea 54, zij loopt bij het jongvee.

En verjaardagsfeest gehad van Ajaxiade 117. Zij is 2 mei 5 jaar geworden. Ze is in blijde verwachting van haar 4e kalf. Haar opa heet Pigeonwood. Een beroemde roodbonte stier uit Overloon/Westerbeek.

En in de ligboxstal hebben we een paar boxen vervangen en de ligruimte (standen) met een buis verlengd. Kunnen de dames comfortabeler herkauwen. Als ze ‘snachts binnen liggen. Want overdag lopen ze dus buiten in de wei.

En ook koeien komen, als het regent, heel snel naar binnen.

 

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: