nieuw teeltplan

Weer een nieuw teeltplan gemaakt! Wat komt waar. Waar gaan we mais zaaien, wat wordt grasland (wei). En waar kunnen en mogen we aardappels poten. Dat mag eens in de 4 jaar op hetzelfde perceel, in verband met aardappelmoeheid. En om de infectiedruk te verminderen. Aardappels kunnen ziek worden. Aangetast door beestjes of schimmels die de aardappelplant kunnen afzwakken, waardoor er dus veel mnder aardappels aan de plant groeien.

Maar het teeltplan is rond. Er komt een heel groot perceel aandappels rondom de boerderij. Dat is handig voor de kok, altijd verse aardappels bij de hand! Maar dan moet wel het gras aan de kant! En daar is vandaag de eerste stap voor gezet! Het gras is gespoten met de nieuwe zelfrijdende spuit van de loonwerker. (zie fotoalbum)

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse bezoekboerderij, voor groepen en schoolklassen. Wil je ons bezoeken? Dat kan, de koffie staat klaar! Koeschilderen Live in de wei tussen de koeien.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: