De tractor! (eindelijk)

Vandaag dan eindelijk, op veler verzoek, foto’s van de John Deere. Sinds 1 februari mag er weer drijfmest op het grasland gebracht worden, zodat het gewas, als de themperatuur een beetje gaat stijgen, weer volop kan gaan groeien. En daar is mijn echtgenoot vandaag de hele dag druk mee geweest. Meer als de helft van de grond die ronom de boerderij ligt, is hoger gelegen zandgrond. De regen die de laatste tijd gevallen is, is voor die grond een uitkomst. (in de zomer is dat ook de eerste grond die we moeten beregenen om het gras aan het groeien te houden) We kunnen daar nu weer zonder problemen met de tractor rijden.

We hebben ook lager gelegen grond, daar staat het water nog op het land. Als we daar gaan rijden met de tractor en de injecteur, dan "varen we vast". Dat is wel eens ooit gebeurd ja. Lang geleden. Moest de loonwerker met 2 trekkers en een lange ketting komen om het hele spul weer vlot te trekken. En dan hebben ze een plezier. Tsja, dat heb je in je (hele)jonge jaren. Dan moet alles hup vlot vooruit. Soms is het beter om geduldig te wachten……

Op foto’s van de John Deere dus. Ook dat is weer goed gekomen.

 

Gepubliceerd door Vermeulen Melkvee Sint Hubert

Brabantse boerderij. Wil je ons bezoeken met je schoolklas: https://www.klasseboeren.nl/regio-land-van-cuijk/ Voor meer informatie over de zorgboerderij in oprichting: https://denoordhoef.nl

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: